ALL ABOUT | MY EYEBROWS

12. 06. 2017

Ahoj holky! Rozhodla jsem se tady na blogu založit novou rubriku "all about", kde vám vždycky představím něco o sobě a zodpovím i na vaše dotazy. Přibudou články například o mých tetováních, o vlasech či dekorativní kosmetice, kterou používám. Tentokrát se ale podíváme na moje nové obočí z Medical Esthet & Spa Biologique Recherche Institut, ze kterého jsem naprosto nadšená! Konkrétně se jedná o Permanentní make-up 3D obočí, čepelková metoda, microblading. Tak si o tom pojďme povědět více :)

O trendu zvaném mikroblading již určitě slyšela každá. Jak ale probíhá samotný proces, a proč je tato metoda tak populární, jsem do této doby nevěděla ani já. Pro nové obočí jsem se rozhodla ze dvou důvodů. Prvním byla moje nespokojenost s prořídlými chloupky a nepravidelným tvarem. Hlavním důvodem však bylo to, že mě už nebavilo trávit hodinu (nepřeháním) u zrcadla vykreslováním :D A kolikrát se mi to ani nepovedlo a musela jsem začínat odznova. Nemluvě o tom, jaký počet produktů jsem musela na úpravu obočí používat. Vidina ušetřeného času a ve finále i peněz za produkty a browbary mě zlákala ihned :)

Popravdě jsem se trochu i bála. Samozřejmě zbytečně. Úvodní konzultace s Jaruškou, majitelkou salonu, mě naprosto uklidnila. Prvním krokem bylo určení tvaru obočí - je to důležitý krok a rozhodně jsme ho nepodcenily. Několikrát jsme tvar upravily, abychom měli jistotu, že je to to pravé. Jaruška vše vyměřuje na milimetry přesně, atak se není čeho bát. Dokonalejší už to být nemůže. :)

Dalším krokem je nanesení anestezie na obočí. Oblast se zabalí a vy si v klidu můžete užít kávu v krásném prostředí salonu než se obočí znecitliví, tak abyste nic při úkonu necítily. V Medical Esthet & Spa Biologique Recherche Institutu je všechno nádherné, takže jsem se nemohla vynadívat. Hlavně na jejich úžasné onyxové obložení!

 

Odstín barvy na obočí je sestaven přímo na míru, takže se nemusíte bát a zároveň si můžete určit, zda chcete obočí světlejší nebo tmavší. Jaruška namíchala odstín přímo podle barvy mých odrostů :)

Samotný úkon se provádí ručně s pomocí čepelky. Ta je tvořena několika hroty v řadě a řez je veden v místech růstu obočí, tak aby napodoboval tvar a směr původních chloupků. Je to jediná metoda, která dokáže napodobit přirozený tvar obočí. Vláskováním se tedy upraví a vyplní prořídlá místa obočí. 

A tady máte výsledek! Zhruba po třech dnech vám opadají maličké stroupky, které se nesmí odstraňovat ručně. Výhodou také je, že nehrozí žádné jizvy. Já jsem s výsledkem maximálně spokojená. Na závěr bych ještě zmínila, že celý proces trvá zhruba 3 hodiny :)

 

 A kolik taková krása v Medical Esthet & Spa Biologique Recherche Institutu stojí? Celkem 5800,- 

Na další fotky "před a po" se můžete podívat ZDE na Instagramu (jsou to přímo práce majitelky Jarušky).

Tady máte ještě fotku z druhého dne, kdy je obočí tmavší a v hojícím stádiu, takže se nelekejte. Já jsem s výsledkem maximálně spokojená. Práce Jarušky je dokonalá! :) Co si o mém novém obočí myslíte vy? A šly byste do toho holky?