SEA SALT SUN

12. 02. 2018
pláž nusa dua
pláž nusa dua

Devátý den opouštíme nádherný Relax Bali Resort a vydáváme se prozkoumat jih. První zastávkou je uměle vytvořené turistické letovisko Nusa Dua. Celá oblast je zde uzavřená a dostanete se sem pouze přes brány, které pečlivě hlídají hlídky. Výhodou je nádherná a udržovaná pláž stejně jako celé resortní okolí, jehož součástí jsou obrovské hotelové komplexy. Chybí zde ale úplně místní warungy, restaurace a jakékoliv kulturní památky. Celá oblast Nusa Dua je podle mě ideální spíše pro rodiny s dětmi, které si chtějí užít dovolenou na jednom místě :) Proto tu zůstáváme pouze jeden den - relaxujeme na krásné písečné pláži, popíjíme koktejly a plánujeme přejezd do Canggu.

nusa dua beach
nusa dua beach
nusa dua beach
nusa dua beach
ayodia resort bali
ayodia resort bali
na-kd dress
ayodya resort

Hned druhý den ráno vyrážíme na cestu. Do Canggu to trvá jen hoďku a my už se zas těšíme na poznávání nového místa. Ubytovaní jsme v hotelu Kirana přímo na hlavní ulici Batu Bolong, která je tak trochu strategickým místem, protože je odtud vše kousek :) Po vybalení kufrů a krátkém osvěžení v bazénu vyrážíme na oběd do podniku Little Flinders - krásné a útulné kavárny s výborným jídlem <3 

kirana hotel canggu
kirana hotel canggu
little flinders
little flinders

A pak hned prozkoumat pláž ! Ten den nám totiž konečně přeje počasí a slunce svítí po celý den. Batu Bolong beach je plná surfařů, protože jsou veliké vlny a já jsem se měla se svým koupáním raději držet stranou :D Semlela mě totiž první větší vlna a já najednou měla písek úplně všude :D Až do večera se pak raději válím na lehátku :) 

batu bolong beach
batu bolong beach
batu bolong beach
batu bolong pláž

Na večeři vyrážíme do místní restaurace a baru u pláže Old Man`s. Dávám si burger s hranolkama a výborné mangové daiquiri <3  Je tu skvělá atmosféra s výbornou hudbou a nádherným výhledem na moře. Prý se tu pořádají i dost divoké párty :D - my ale jdeme hezky brzo včas spát, jelikož si chceme náš předposlední den pořádně užít :)) 

Další den nás nabírá na skútru Pavlova kamarádka Gabča, která tu bydlí už delší dobu a spolu s přítelem Mikem nás berou na snídaňi do kavárny Crate. Pokud milujete avokádový toasty a všemožný zdravý, raw (a nevím co všechno ještě) jídlo tak tohle je to pravý místo! Dávám si jejich nejprodávanější snídaňovou misku "Hipstar" - acai bowl s kokosem, jahodami, dýňovými semínky a dračím ovocem. Nejenže to výborně chutná, ale i vypadá! Ano, takhle by měl začínat každý můj den :D <3 

V poledne se vydáváme do Kuty - máme tu sraz s Lukášem a jeho přítelkyní Naty, kteří jsou shodou okolností zrovna taky na Bali :) Navštěvujeme slavnou Bubba Gump restauraci inspirovanou filmem Forest Gump. V jídelníčku jsou samozřejmě jenom KREVETY! :D ( kdo viděl film učitě si hned vzpomene : Jak už jsem říkal. Krevety jsou plody moře. Můžeš je grilovat, vařit, smažit, píct, pražit, dělaj se jako kebab po kreolsku, krém z krevet, se smetanou, s majonézou, s olejem, krevety s ananasem, s citrónem, kokosem, na pepři, polívky, dušený krevety, saláty, s bramborama, do hamburgerů, do sendvičů. A to je asi tak všechno. ) 

acai miska
kavárna crate
kavárna crate
bubba gump restaurace

Tohle místo taky stojí za to: Deus Ex Machina - hlavně pro ty co milují motorky, stylový oblečení, dobrý kafe a jídlo :)

Poslední den se nás opět ujímají Gabča s Mikem a tentokrát i s jejich božím psiskem Canggu <3 Vydáváme se na místo, kterému se přezdívá "ráj blogerů" :D Kavárna KYND má totiž slavnou růžovou stěnu, u které se všichni chtějí vyfotit (jak jinak). Myslíme, že kluci z nás nejsou úplně nadšení a Pavel dokonce protáčí oči v sloup, jakmile mi nesou acai misku s mým jménem :D 

Přes den balíme kufry a zůstáváme u Gabči na vile relaxovat a nabíráme síly na cestu domů. Popravdě se mi vůbec nechce zpět - hrozně jsem si Bali (hlavně tady Canggu) zamilovala a rovnou si už plánuji jak se sem vrátím a rozhodně na delší dobu <3 

A co takhle veganská zmrzlina před odletem? <3

Pak už jen přijíždí "pokemonní" odvoz na letiště a já se s Bali loučím s těžkým srdcem :(

Doufám, že se vám tahle menší článková "trilogie" z Bali líbila :) Dejte mi vědět - a taky mi určitě napiště, pokud máte nějaký tipy v okolí Canggu, protože já se tam určitě vrátim!